En professionell fastighetstvättmaskin skiljer sig avsevärt från en vanlig tvättmaskin för konsumenter. En fastighetstvättmaskin utsätts för betydligt större påfrestningar än en vanlig tvättmaskin. Men tack vare fastighetstvättmaskinens rejäla konstruktion håller den både betydligt längre och tvättar med samma kvalitet i många år framöver jämfört med en vanlig tvättmaskin.

Vad är egentligen skillnaden på en vanlig tvättmaskin och en fastighetstvättmaskin?

En vanlig tvättmaskin som konsumenten har i sin egna tvättstuga eller badrum ska klara av att tvätta några maskiner i veckan. Men en fastighetstvättmaskin ska klara av att tvätta långt fler timmar i veckan, i vissa fall dygnet runt, och tvätten ska bli lika ren varje gång. En fastighetstvättmaskin har en mer rejäl konstruktion samtidigt som den oftast både tvättar snabbare och torkar snabbare, jämfört med en vanlig tvättmaskin.

Hur länge kan man räkna med att en fastighetstvättmaskin håller?

En vanlig tvättmaskin för konsumenter tvättar normalt max 1-2 tvättar om dagen och förväntas ha en livslängd på mellan 5 och 7 år. Men en fastighetstvättmaskin har trots att den klarar av att tvätta tio maskiner om dagen en förväntad livslängd på upp till 15 år, om du sköter om den. Den höga prestandan och fastighetstvättmaskinens konstruktion gör att den klarar hög belastning under många år med bibehållen kvalitet.

Vilka fördelar finns det med en fastighetstvättmaskin?

Fördelarna med en fastighetstvättmaskin till skillnad från en vanlig tvättmaskin är att en fastighetstvättmaskin klarar mycket större dagliga påfrestningar. En fastighetstvättmaskin tillverkas av komponenter som klarar mycket högre belastning än en vanlig tvättmaskin. En fastighetstvättmaskin är också driftsäker vilket är en trygghet för dig som fastighetsägare, den är energisnål och den är dessutom betydligt snabbare än en vanlig konsumenttvättmaskin. En fastighetstvättmaskin har dessutom en annan fördel, nämligen att den är konstruerad på ett sådant sätt att den är enkel att använda, eftersom de som använder sig av maskinen ofta har väldigt olika kunskapsnivå.