Transferpressar

Hur fungerar en transfertryck maskin?

En transferpress är designad för att fästa transfertryck eller vinyltryck på textilier. Transferpressen har en eller flera arbetsytor eller plattor där du lägger textilen som ska få trycket. Det är viktigt att tyget är ordentligt slätt för att det ska bli ett perfekt resultat och du kan trä på till exempel en t-shirt över arbetsytan för att få en slät yta att jobba på. Sedan läggs transfertrycket på textilen. Ett värmejärn trycks sedan mot ytan. Den applicerar både tryck och värme för att få trycket att fästa ordentligt och ge ett bra resultat.

Det finns olika typer av transferpressar. De enklaste är manuella där du själv måste trycka ned värmejärnet och hålla koll på tid och trycknivå. De semi-automatiska pressarna måste du fortfarande trycka ned själv men den håller koll på tid och trycknivå åt dig. På de helautomatiska pressarna fyller du i hur mycket tryck det ska vara, hur länge den ska trycka och hur varmt det ska vara och sedan sköter den allt åt dig. De sistnämnda är de bästa för företag som gör mycket tryck eftersom det ger ett konstant och jämt resultat.

Vad är transfertryck?

Transfertryck eller vinyltryck som det också kallas är ett färdigt motiv som kan sättas på textilier. När man köper transfertryck så kommer själva trycket på plastark som du sedan ska fästas på textilier. Detta gör transfertryck väldigt anpassningsbara eftersom trycket kan designas i datorn och sedan skrivas ut i speciella maskiner på de ovan nämnda plastarken. Trycket behöver sedan värme och tyngd för att kunna fästas på textilier och det är där en transferpress kommer in om du vill ha ett riktigt professionellt resultat.

Det finns en del olika alternativ att välja mellan när du till exempel vill ha ditt företags logotyp på dina och dina anställdas arbetskläder. Eller vill du kanske fixa personliga t-shirtar till alla som kommer på 50-årsfesten? Vill du att det ska vara snabbt, enkelt och billigt så är transfertryck ett bra alternativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *